Wat is detailing

Om het car detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien. Car detailing de naam zegt het al “detailing”. Als wij werken aan het perfecte eindresultaat draait het allemaal om details, en alle stappen die car detailing dus met zich mee brengt. 

WASPROCES

Het is belangrijk dat de auto met een goede shampoo (ph-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doen wij in meerdere stappen, hierbij is het ook mogelijk om de onderkant van uw auto te laten reinigen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. Na afloop drogen wij de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht.

KLEIEN

Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak en het glas te decontamineren en zo ingevreten teer, hars, zure regen, industriële fall-out en meer te verwijderen. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt klei, hieraan wordt een vloeistof met een speciale samenstelling toegevoegd. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden.

LAKDIKTE METEN

Voordat we beginnen met het verdere car detailing proces meten we zorgvuldig de dikte van de laklaag van ieder paneel. Deze noteren we op een vector tekening van de auto (hiervan ontvangt u een kopie na afloop). Aan de hand daarvan kunnen we ook zien of bepaalde panelen al dan niet herspoten zijn. Of dat de lakdikte op panelen gering is, waardoor wij onze werkwijze aan moeten passen en hiermee het risico op beschadiging uitsluiten. Hierna plakken we rubbers, de voorruit, wielen en kunststof-delen af ter voorbereiding op het polijsten.

LAKIMPERFECTIE

We inspecteren het lakoppervlak op imperfecties. Denk hierbij aan: losse krassen, waskrassen, ingebrande vogelpoep, industriële fall-out, etc.       

POLIJSTEN

Een van de belangrijkste processen tijdens de car detailing behandeling. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. Zo krijgt de lak weer zijn sprakelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten wordt verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken. Wij polijsten met uitsluitend professionele gereedschappen, en staan bekend om ons hologram en swirl vrij resultaat (poetskrassen, ronde kringen).

WAX/COAT

Voordat we kunnen beginnen met het aanbrengen van een wax/coating is het belangrijk dat we eerst een reiniging toepassen. Zo zal de wax of coating zich beter kunnen hechten en wordt de duurzaamheid ervan geoptimaliseerd.

LAKVERZEGELING

De prachtige glans die na de behandeling in de lak zit wordt extreem lang beschermd door een coating op basis van siliciumdioxide (SiO₂), de nieuwste technologie op het gebied van quartz keramische coating. De lakverzegeling/coating vormt een beschermende laag op de lak die beschermt tegen bijvoorbeeld fijne krasjes die veroorzaakt worden tijdens wassen. Maar ook tegen; zure regen, vogelpoep, en uv-straling. Een prachtige methode op het gebied van car detailing.

WHEEL-PROTECTION

Velgen worden snel vuil door remstof, teer, etc. Door de warmte begint dit vuil zich vast te hechten en wordt het meestal moeilijk om dit nog te verwijderen. Door middel van een wheel-sealent of een wheel-coating verhelpen we dit probleem.

Het legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een Wheel-sealant of coating een mooie glans aan uw velgen.